Lustrumconcert ‘De Verwondering’ op 22 april 2023!

Locatie:          Herengrachtkerk, Herengracht 68 te Leiden
Aanvangstijd: 20.00 uur

!! UITVERKOCHT !!
Online een kaartje bestellen voor dit concert kan helaas niet meer, het concert is geheel uitverkocht! Als je geen kaartje hebt en je staat niet op de wachtlijst, dan heeft het geen zin om naar de kerk te komen. We kunnen helaas geen extra stoelen bijplaatsen, het aantal plaatsen in de kerk ligt vast!

Een gevarieerd concert, helemaal Lingua Musica! En vooral: een concert waarin meer gebeurt dan alleen een koor dat mooi zingt, met of zonder begeleiding. Het concert zal plaatsvinden in de Herengrachtkerk in Leiden.

Lingua Musica heeft voor de muzikale begeleiding een strijkersensemble gestrikt en werkt samen met een verhalenverteller voor een spannende muzikale voorstelling!

Het programma ziet er als volgt uit:

▪ Joseph Rheinberger: ‘Stabat Mater‘
▪ Arvo Pärt: ‘Magnificat‘
▪ Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine
▪ Pieter van Dijck: ‘Het eerste opstijgen’
▪ Daan Manneke: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’
▪ Ingmar Janssen: ‘Zo heb ik Leiden Lief’
▪ Blackwell/Cole Porter: ‘Let’s do it’
▪ Hendrik Andriessen: ‘Due madrigali (Evviva Bacco / Che Debbo Far)’
▪ één of meer intermezzi door de begeleiders

Kaartverkoop
De entree aan de zaal bedraagt €20 inclusief een drankje. De voorverkoop start woensdag 22 februari en voor een kaartje betaal je €17,50; voor kinderen van 13 t/m 17 jaar €10 en voor kinderen  t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Daan Manneke: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’
Daan Manneke heeft dit stuk in 2013 voor Lingua Musica gecomponeerd. Hij  heeft op basis van het gedicht ‘Blind varen op een zee van water’ van Susanne
Metaal (die helaas in 2017 onverwacht is overleden) een indrukwekkende compositie gemaakt: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’ die  een aanklacht is tegen de manier waarop wij met onze planeet omgaan.

Primeur: ‘Zo heb ik Leiden Lief’
Voor dit lustrumconcert is de jonge componist Ingmar Janssen gevraagd om voor een stuk te componeren op een gedicht van voormalig Leidse Stadsdichter: Wouter Ydema. Het gedicht is een ode aan Leiden ‘Zo heb ik Leiden Lief’ en wordt dus 22 april voor het eerst ten gehore gebracht.

Verhalenverteller
De samenwerking met verhalenverteller Hans Platenkamp maakt dit concert extra bijzonder. Het geeft creatieve inspiratie voor een originele ‘voorstelling’ en het verhaal dat de verhalenverteller tijdens de voorstelling neerzet vormt een geheel met het verhaal wat Lingua Musica muzikaal ten gehore brengt.