Lustrumconcert ‘De Verwondering’ op 22 april 2023!

Een gevarieerd concert, helemaal Lingua Musica! En vooral: een concert waarin meer gebeurt dan alleen een koor dat mooi zingt, met of zonder begeleiding. Het concert zal plaatsvinden in de Herengrachtkerk in Leiden.

Het programma ziet er als volgt uit ( wijzigingen voorbehouden):

▪ Joseph Rheinberger: ‘Stabat Mater‘
▪ Arvo Pärt: ‘Magnificat‘
▪ Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine
▪ Pieter van Dijck: ‘Het eerste opstijgen’
▪ Daan Manneke: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’
▪ Ingmar Janssen: ‘Zo heb ik Leiden Lief’
▪ Blackwell/Cole Porter: ‘Let’s do it’
▪ Hendrik Andriessen: ‘Due madrigali (Evviva Bacco / Che Debbo Far)’
▪ één of meer intermezzi door de begeleiders

Lingua Musica heeft voor de muzikale begeleiding een strijkersensemble gestrikt en werkt samen met een verhalenverteller voor een spannende muzikale voorstelling!

Kaartverkoop

De entree aan de zaal bedraagt €20 inclusief een drankje. Binnenkort start de voorverkoop en betaal je €17,50 voor een kaartje. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis en t/m 17 jaar €10. Meer informatie over start voorverkoop volgt later.

Daan Manneke: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’

Daan Manneke heeft dit stuk in 2013 voor Lingua Musica gecomponeerd. Hij  heeft op basis van het gedicht ‘Blind varen op een zee van water’ van Susanne
Metaal (die helaas in 2017 onverwacht is overleden) een indrukwekkende compositie gemaakt: ‘Ballade van de geschiedenis der tegenwoordige tijden’ die  een aanklacht is tegen de manier waarop wij met onze planeet omgaan.

Primeur: ‘Zo heb ik Leiden Lief’ 

Voor dit lustrumconcert is de jonge componist Ingmar Janssen gevraagd om voor een stuk te componeren op een gedicht van voormalig Leidse Stadsdichter: Wouter Ydema. Het gedicht is een ode aan Leiden ‘Zo heb ik Leiden Lief’ en wordt dus 22 april voor het eerst ten gehore gebracht.

Verhalenverteller

De samenwerking met verhalenverteller Hans Platenkamp maakt dit concert extra bijzonder. Het geeft creatieve inspiratie voor een originele ‘voorstelling’ en het verhaal dat de verhalenverteller tijdens de voorstelling neerzet vormt een geheel met het verhaal wat Lingua Musica muzikaal ten gehore brengt.