Projectzangers gezocht voor Lustrumconcert 2016

Lingua Musica bestond in 2016 vijfendertig jaar. Dit heugelijke feit wordt onder andere gevierd met een lustrumconcert op 11 juni 2016. Het programma is, zoals Lingua Musica eigen, gevarieerd. We wandelen in De Mist van Jetse Bremer en genieten van badkamerzang bij Ad Wammes. Gerben van der Veen heeft prachtige muziek bij drie gedichten van William Blake gecomponeerd. Heimwee naar vervlogen tijden spreekt in Fern Hill van Corigliano. Afsluitend en van een andere orde is het grootse ‘Gloria’ van Poulenc, in een uitvoering met sopraansolist en orgelbegeleiding.

Ben je een ervaren koorzanger? Wij zouden het dan leuk vinden als je als projectzanger het Gloria van Poulenc met ons meezingt op het lustrumconcert. Overigens is er in een aantal stemgroepen ook nog  een “structurele” plek , dus dit project is ook een leuke manier om met ons koor kennis te maken. Wij zijn een uniek koor waar menigeen zijn hart aan heeft verloren, dus grijp je kans.

Ter voorbereiding op het concert is voor projectzangers een aantal repetitieavonden en een repetitiedag met het koor gepland, te weten:

  • Zaterdag 16 april van 10.00 tot 17.00 uur
  • Drie maandagavonden van 20.00 uur tot 21.45 uur. Het betreft de volgende data: 23 mei, 30 mei en 6 juni.Deze repetities en de repetitiedag vinden plaats in de Romanuszaal, bij de Hartebrugkerk (ingang Lange Mare 79 in Leiden)
  • De generale repetitie is op donderdagavond 9 juni om 19.30 uur in de Marekerk (Lange Mare 48 in Leiden)
  • Het concert wordt gehouden op 11 juni, om 20.00 uur in de Marekerk.

Vanwege de beperkte repetitietijd wordt er van je gevraagd zelf de muziek te bestuderen, zodat de noten gekend zijn en tijdens de repetities de focus op afwerking gelegd kan worden. Ter bestrijding van de kosten van de muziek, de repetities en het concert, wordt aan projectzangers een bijdrage van € 25 gevraagd.

Heb je interesse, geef je dan op bij Jantine (bas.oosthoek@tiscali.nl) of via kamerkoorlinguamusica@gmail.com. Wil je a.u.b. vermelden of je sopraan, alt , tenor of bas zingt?